Doeltreffende acne behandeling

Last van acne? Wij kunnen je helpen!

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Onze huid experts zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne en helpen jou graag met het oplossen van deze vervelende huidaandoening!

We kunnen je niet garanderen dat jouw acne volledig verdwijnt omdat de oorzaak van heel veel factoren afhankelijk kan zijn. Wat we je wel kunnen kunnen garanderen is dat als je ons behandelplan volgt je huid er zienderogen op vooruit zal gaan. We kunnen je dan ook met trots zeggen dat we al heel veel mensen van hun acne af hebben geholpen.

 

Ons resultaatgerichte behandelplan

Wij gaan er samen met jou aan werken om ontstekingen te verminderen en overmatige verhoorning tegen te gaan. Dit gaat in kuurverband om optimaal resultaat te bereiken.
Met een volledig op jouw huid aangepast behandelplan gaan wij jouw huid weer in balans brengen met intensieve reinigingen, exfoliaties en het verwijderen van onzuiverheden.
Thuis ga jij jouw huid onderhouden met het mediBac clearing system van dermalogica, dat speciaal ontwikkeld is om acne te behandelen. Ook gaan we met jou op onderzoek uit om de mogelijke oorzaken van jouw acne te vinden en eventueel te elimineren.

 

Vergoeding door zorgverzekeraar

Indien je verzekerd bent voor acne behandelingen (terug te vinden op je polis) dan krijg je na je bezoek bij ons een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. Hiervoor hebben wij wel een recente* doorverwijzing van je huisarts nodig. Check hier of jouw verzekering acne vergoedt.
*De verwijzing moet uit het huidige jaar komen.

Dermalogica mediBac clearing system

Het mediBac clearing system is ontwikkeld om de onzuiverheden te kunnen behandelen. Ieder product is voorzien van bestrijdende en glad makende ingrediënten.
Dit systeem houdt gedurende 24 uur de belangrijkste factoren die bijdragen aan onzuiverheden onder controle.

De huid van een volwassene kan droog en gevoelig zijn. Het gevolg gevolg van pukkeltjes en puistjes kan leiden tot hyperpigmentatie.

De producten en ook de behandelingen van mediBac clearing zijn niet agressief en irriteren de huid ook niet. Ze verergeren de verschijnselen niet en hebben ook geen bijverschijnselen.

mediBac clearing voorkomt, behandelt  en verbetert de huid en houdt rekening met wat de huid nodig heeft. Zo worden onzuiverheden onder controle gehouden zonder de huid anderszins te belasten. En dit betekent dat de huid schoon, helder en gezond wordt.

 

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waarbij door een overmatige talgproductie comedonen, papels en pustels kunnen ontstaan. Dit kan zowel op het gezicht als op de schouders en rug ontstaan. Ongeveer 40% van de pubers en volwassen leidt aan deze aandoening.

 

Hoe ontstaat het?

Acne ontstaat door een verstopping van de talgklieren door het moeilijker los laten van hoorncellen, waardoor de natuurlijke talgafvoer van de huid word verstoord en er op den duur ontstekingen kunnen ontstaan. Micro organismen spelen hierin een belangrijke rol.

Print

 

Welke factoren zijn van invloed?

Jeugdpuistjes ontstaan in de pubertijd onder invloed van hormonen. Talgproductie staat onder invloed van adrogenen.  Androgenen zijn hormonen die opgang komen tijdens de puberteit. Deze hormonen activeren de talgklier waardoor in deze periode de hoeveelheid geproduceerd talg tot wel 10x meer kan zijn dan normaal gesproken.

Ook op latere leeftijd kan je last van acne krijgen.

  • Stress speelt een grote rol bij het ontstaan van acne. Overbelasting van het zenuwstelsel activeert bepaalde hormonen en daarmee worden talgklieren overactief die op den duur de poriën in de huid kunnen verstoppen. Andersom kan acne ook stress veroorzaken.
  • Hormonale invloeden: bij zwangerschap, met de pil gestopt zijn en voor en/of na de memo pauze. Ook menstruatie heeft een beïnvloedende rol bij het optreden van acne. Hierbij wordt onder invloed van progesteron(hormoon) de talgklier geactiveerd.
  • Het gebruik van medicijnen.
  • Voeding kan van invloed zijn op het ontstaan van acne. Het uitsluiten van bepaalde producten in je eetpatroon kan je acne doen verminderen.
  • Erfelijke aanleg.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van acties en nieuwe producten.